15 Temmuz 2010 Perşembe

Hacı Bekir Usulu Pideli Köfte

 http://befece-tasarimdukkani.blogspot.com dan   aldığım Hacı Bekir Usulu Köfte. Ben pideli köfteyi patates koymadan yapıyordum.befece-tasarimdukkani.blogspot.com da gördüğüm bu tarifi yapmak istedim ve yaptım. Patatesli nasıl olur diye çok merak etmiştim. çok güzel oldu patatesler ayrı bir tat kattı. Yapmanızı tavsiye ederim.Teşekkürler befece-tasarimdukkani.blogspot.com:)


http://befece-tasarimdukkani.blogspot.com
Yapılışını aynen Tasarım Dükkanı Blogspot'an aldığım gibi yayınlıyorum.

Yapılışına gelince

Önce pide küçük küpler şeklinde keslilip tereyağında kavruluyor
Patates rendelenip sıvıyağda tuz, pul biber, karabiber ekleyerek pişene kadar kavruluyor
Köfteler küçük toplar halinde yuvarlanıp, sıvı yağda kızartılıyor
Sarımsaklı yoğurt hazırlanıyor
Bütün bu işlemlerden sonunda tabağa önce pideleri, üzerine patatesi, onun üzerine de köfteleri yerleştirip,
salçalı sosu ve yoğurdu hepsinin üzerine döküyoruz.

Pidelerimizi tabağımıza koyup üzerine pateslerimizi koyuyoruz.



Üzerine köftelerimizi


Yoğurtumuzu



Ve salçalı sosumuzu döktükten sonra yemeğe hazırrrrr
Afiyet Olsun
Çok acıktıklarında aceleyle yaptım. masa düzenini bile beklemeden yediler. Fotoğraflarıda oğlum sabırsızlıkla çekti :)

8 yorum:

  1. tadı hala damağımda, tekrarını bekliyoruz mirayet hanım. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. SÜPERDİ... ELİNE SAĞLIK ANNE. ÇOK GÜZEL OLMUŞ.

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun çocuklarım gene yaparım siz beğendiyseniz. En kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
  4. Yaşasın ki ne yaşasın. Nasıl sevinmeyeyim? Hem güzel hem çok becerikli, dört başı mâmur bir hanım gelip beni bulmuş:))
    Blogunuzu gezdim. Bakmalara doyamadım. Nasıl da büyük büyük işler yapmışsınız. Hepsi fevkalâde.
    Sizi zevkle izleyeceğim. Lutfedip bloguma geldiğiniz için teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. şu anda yalnız değilim,Nedret hanım da buralarda :))
    herşey çok güzel görünüyor,arşivde biraz dolanacağım...
    tıkırtı olursa merak etmeyin:P
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim Nedret hanım ve CEPAYNASI bloğuma gelip beni ziyaret ettiğiniz için. Herşeyi kendim yapmayı çok seviyorum ve yapmaktanda büyük bir zevk alıyorum. Sizinde bloglarınız çok güzel çok beğendim. Dolaşırken büyük keyif aldım. Bundan sonra merakla izliycem neler neler yapıyorsunuz diye. Sevgiyle kalın :)

    YanıtlaSil
  7. egede çok sık yapılan çökertme kebabımna benziyor..ancak çökertme kebabında kırmızı et kullanılıyor..en kısa zamanda bende bunu denemeyi düşünüyorum..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Deneyin canım çok güzel oluyor. Şimdiden afiyet olsun :)

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için çok önemli :)