2 Ocak 2015 Cuma

Kartopu Piko İpi Etek

Pamuk prensesime ne zamandan beri yapmak istediğim eteğini ördüm. Üzerine de tişörtünün yakasını süsledim. Kuzucuğuma bir takım oldu. İyi günlerde güle giyinsin prensesim :)





6 yorum:

  1. Piko ipi dediğiniz adı mı yoksa gerçek piko ipi mi? anlayamadım:( ama çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem hanım ipin adı kartopu piko ipi fırfırlar ondan yapılıyor

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik güzel olmuş. Bu ipi sise nasil geciriyorsunuz. Alttan mi basladiniz. Biraz detah verebilirmiskniz bende orecegim de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap hanım çok teşekkür ederim. alttan başlıyorsunuz. 2.5 yaş için 160 ilmek başlayıp 3.5 numara şiş kullandım. ipim kartopu flora. Alttan 4 sıra düz ördüm isterseniz haroşada yapabilirsiniz. düz yüzünden koyuyorsunuz. dikim için biraz piko ipini bırakıyorsunuz.ipte 2 ilmekli yer var düz olan yer pile oluyor.onu ilmekle birlikte şişe alıp öryorsunuz 2 tane örüp bir boş 2 örüp bir boş olarak devam ediyorsunuz. 16 sıra ördükten sonra gene piko ipi 2 ilmek örüp bir boş aynı işlemi devam ediyorsunuz. arka sıraya geçtiğinizde 10 ilmek kesiyorsunuz. her piko ipini ekledikçe arkadan 10 ilmek kesiyorsunuz. bel kısmıda ne kadar kalın yapmak istiyorsanız düz örüp ortasını bir haroşa gene düz örgü ile tamamlıyorsunuz. sonra yanından dikiyorsunuz. Bilmem anlatabildimmi. Aslında videosu vardı fakat kayıt etmemişim. Kolay gelsin size sormak istediğiniz varsa gene yardımcı olmaya çalışırım :)

      Sil

Görüşleriniz benim için çok önemli :)